Vocht bestrijden in uw huis

U bent net verhuisd of net klaar met verbouwen, maar er doet zich een probleem voor. U heeft namelijk last van vocht in huis. Nu is het eerste probleem daarvan dat u het ziet aan vlekken in de muren of vocht in de kelder. Dit lijkt in eerste instantie wellicht vrij onschuldig, maar de gevolgen van vochtproblemen kunnen vrij groot zijn. Wanneer u er niet op tijd wat aan doet, kan het zo zijn dat u zaken compleet opnieuw moet opknappen, en dat zou natuurlijk erg jammer zijn. Daarom wilt u allereerst vochtproblemen voorkomen, maar bent u, mocht het al te laat zijn, waarschijnlijk ook benieuwd hoe u vocht kunt bestrijden. In dit artikel leest u daar meer over.

Soorten vochtproblemen

Er zijn 3 veelvoorkomende vochtproblemen. Het eerste probleem is optrekkend vocht. Dat houdt in dat de muren ongeveer ter hoogte van het grondniveau vochtig zijn, wat wordt veroorzaakt door grondwater. Verder hebben veel mensen last van vocht in hun kelder. Het zou dan wel een ideale plek moeten zijn om zaken in te bewaren of op te slaan, maar wanneer er vocht ontstaat, verdwijnt die bestemming als sneeuw voor de zon. Het derde vochtprobleem is zogenaamd doorslaand vocht. Daarbij worden er op de buitenmuur van uw huis vochtplekken zichtbaar. Dit wordt veroorzaakt door een gevel die vocht opneemt in plaats van afstoot, wat voor grote problemen kan zorgen.

Hoe vocht te bestrijden?

Vocht bestrijden is in alle drie gevallen sterk aan te raden. Wanneer u het niet doet, zal uw woning er namelijk flink onder lijden en dat wordt er niet mooier en prettiger op. Bij het bestrijden van vocht staat u voor een keuze: doe ik het zelf of niet? Als u zelf handig bent, is vocht prima zelf te bestrijden. In veel gevallen is het echter wel aan te raden om het aan een vochtexpert over te laten, omdat dat toch voor het beste resultaat zal zorgen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *