Waar let je op bij het kopen van een wc-bril?

Een nieuwe wc-bril kopen moet wellicht vaker gebeuren dan ons lief is. Het aanbod is immers groot en er zijn behoorlijk wat verschillende soorten wc-brillen verkrijgbaar. Hoe weet je nu wat voor jou de beste keuze is? In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe wc-bril.

Materiaal

Ruwweg kunnen we wc-brillen indelen in twee soorten materiaal: hout en kunststof. Beide materialen hebben hun eigen voordelen. Goed om te weten dat beide materialen wc-bril onderhoudsvriendelijk zijn en bij goed gebruik lange tijd meegaan. Met een houten wc-bril heb je een wat hoger zitcomfort, vooral omdat hout minder koud aanvoelt dan kunststof. Bij een kunststof wc-bril zijn de mogelijkheden iets groter.

Mogelijkheden

Zoals je net hebt gelezen zijn de mogelijkheden met een kunststof wc-bril wat groter. Zo kun je hier kiezen voor een softclose wc bril. Dit type wc-bril heeft een ingebouwd systeem, waardoor de wc-bril geleidelijk en geluidloos dichtvalt. Dit voorkomt harde geluiden en maakt het geschikt voor gezinnen met kinderen. Wanneer je kinderen nog wat kleiner zijn is een familie wc-bril ideaal. Hierbij heb je niet alleen de normale zitting, maar ook een extra zitting speciaal voor kinderen. Hierdoor kunnen je kinderen niet door de zitting glijden, maar zitten ze veilig en stevig tijdens het toiletbezoek.

Uiterlijk

Ook in het uiterlijk van de wc-bril heb je de nodige keuze.  Naast een ruim aanbod in kleuren, kun je tegenwoordig ook kiezen voor wc-brillen met opdruk. Hierdoor ben je in staat een wc-bril uit te zoeken die perfect past bij jouw eigen stijl.

Juiste maat

Het klinkt misschien als een open deur, maar zorg ervoor dat je de juiste maat wc-bril hebt. Je zult zeker niet de eerste zijn, waarbij de wc-bril niet op het toilet past. Deze maat is eenvoudig op te meten met een rolmaat en staat netjes vermeld op de verpakking van de wc-bril.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *