Waarom een decoupeerzaag gebruiken?

Onder de doe-het-zelvers is de decoupeerzaag erg populair. Deze zaagmachine kan namelijk voor diverse werkzaamheden gebruikt worden en kan daarom gezien worden als een multifunctioneel stuk gereedschap. Over het algemeen wordt de decoupeerzaag het meest gebruikt voor de wat kleinere zaagklussen. Deze zaag beschikt namelijk over een dunne zaag, waardoor deze erg flexibel is in gebruik. Zo kun je bijvoorbeeld met de decoupeerzaagmachine plaatmateriaal zagen. Hierbij is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de dikte van het materiaal, want boven een bepaalde dikte is de kans groot dat de zaag als zowel machine zal beschadigen. Hieronder zullen we de meest voorkomende werkzaamheden, waarvoor een decoupeerzaag kan worden gebruikt, kort beschrijven.

Belangrijkste functie

Decoupeerzagen zijn geschikt voor het zagen van diverse soorten figuren en vormen. Denk hierbij aan cirkels, vierkanten etc. Daarnaast kun je met deze zaagmachine eenvoudig hoeken afronden en afwijkingen in materiaal uitzagen. De decoupeerzaag kan daarom gezien worden als één van de meest flexibele zaagmachines. Echter kun je voor het maken van lange zaagsneden betere een andere zaagmachine gebruiken, zoals bijvoorbeeld een cirkelzaag of afkortzaag.

Verstekzagen met decoupeerzaag

Je zou het misschien niet verwachten, maar met een decoupeerzaag kun je gewoon verstekzagen. Het is wel zo dat hiervoor niet elke decoupeerzaagmachine geschikt is. Daarnaast heb je voor het zagen onder een bepaalde hoek hulpmiddelen nodig. Zo kun je gebruik maken van een verstekbak, welke speciaal is ontworpen voor de decoupeerzaag.

Accessoires

Net als bij elke zaagmachine kun je accessoires aanschaffen, welke je het werk eenvoudiger maken. Denk hierbij aan een stofafzuiging of –blazer. Deze is op de decoupeerzaagmachine gemonteerd en zorgt ervoor dat je werkoppervlak stofvrij blijft. Hierdoor kun je de zaaglijn nog beter zien, waardoor je mooie rechte zaagsneden kunt maken. Ook kennen veel decoupeerzagen een softgrip handvat. Dit handvat zorgt ervoor dat je voor een langere tijd comfortabel kunt zagen. Ideaal voor wanneer je nog productiever wilt zagen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *