Wanneer is een dakrenovatie noodzakelijk?

Op het moment dat je dak goed is onderhouden dan moet die zeker 30 jaar mee kunnen zonder problemen of lekkages. Het is dus wel belangrijk om regelmatig het dak te controleren op gebreken. Dit voorkomt problemen als slijtage en lekkages. Wanneer je dak toch toe is aan een dakrenovatie, dan kan je dit meestal het beste zien aan de dakpannen. Worden de dakpannen broos en breken ze sneller af? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een dakrenovatie.

 

Is het dak nog niet zo oud, dan is dakrenovatie waarschijnlijk niet noodzakelijk. Maar moet er wel een grondige onderhoudsbeurt gebeuren. Denk hierbij aan de dakgoten, dakpannen en regenpijp die onderhoud nodig hebben. Regelmatig onderhouden van het dak zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van het dak. Een dakrenovatie is dan nog ver weg.

 

Het is belangrijk om bij oudere daken regelmatig de staat van de dakpannen te controleren. Bekijk eens uit je dakraam of dakkapel naar de dakpannen. In welke staat zijn ze? Beginnen de hoekjes langzaam af te brokkelen? Dan is het dak langzaam aan het opraken en is het belangrijk om een dakspecialist ernaar te laten kijken. Wanneer je niet overgaat in actie kan dit veel problemen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan lekkages die voor grote problemen en kosten kunnen zorgen.


Na ongeveer 30 jaar is het dak écht toe aan een dakrenovatie om lekkages te voorkomen. Meestal komen de eerste lekkages wel tevoorschijn bij deze oudere daken. Het is belangrijk om direct actie te ondernemen, zodat een dakspecialist het dak kan renoveren voordat het grote lekkages veroorzaakt.

 

Controleer dus regelmatig het dak van je woning en grijp in als het dak slechter wordt. Ga op zoek naar een ervaren en professionele dakspecialist die je kan helpen om het dak weer in perfecte staat te krijgen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *