Wanneer is een schilderijlijst kopen een absolute aanrader?

Bij het kopen van een schilderij zal je, je de vraag willen stellen of je daarbij ook een schilderijlijst zal moeten kopen. In eerste instantie lijkt dit misschien voor de hand liggend. Moet je namelijk niet altijd een lijst kopen voor een schilderij? Helemaal niet. Het is in de praktijk immers zo dat veel mensen die beschikken over een strak, modern interieur de keuze maken om gewoon een schilderij op te hangen zonder dat deze over een lijst beschikt. Dat oogt strakker en vaak ook (veel) moderner. Toch blijft het zo zijn dat in het merendeel van de gevallen mensen wel graag de beschikking willen hebben over een schilderijlijst. Twijfel jij toch nog een beetje en wil je graag ontdekken wanneer de keuze voor een dergelijke lijst nu echt interessant is? Lees dan vooral snel verder! 

Wat is een schilderijlijst precies? 

Wanneer er een bepaald kunstwerk wordt aangekocht zal je kunnen vaststellen dat deze in het merendeel van de gevallen zal worden ingelijst. Dat geldt voor kleine werken, voor bijzondere foto’s, maar zeker ook voor grote(re) schilderijen. In het laatste geval wordt er hiervoor gebruik gemaakt van een speciale lijst. Dergelijke lijsten zijn specifiek bedoeld om schilderijen mee in te lijsten wat ervoor zorgt dat ze gemiddeld een beetje groter uitvallen. Door een bepaald kunstwerk te voorzien van een mooie schilderijlijst zal je kunnen vaststellen dat het werk nog meer uitstraling zal krijgen. Lijkt dit jou ook wel wat en wil jij van het gekochte kunstwerk een echte eyecatcher in je huis maken? Dan is het zeker interessant om deze te voorzien van een kwalitatieve schilderijlijst! 

Wanneer is een lijst kopen een goed idee? 

Het kopen van een schilderijlijst kan je in principe altijd overwegen. Daarbij wordt er eigenlijk vooral rekening gehouden met de stijl waar het schilderij in kwestie over beschikt. Neem nu bijvoorbeeld een klassiek schilderij. Voor dergelijke werken geldt dat ze doorgaans het beste tot hun recht komen wanneer ze worden voorzien van een opvallende lijst boordevol met prachtige details. Dat geldt slechts in mindere mate voor moderne schilderijen. Voor dergelijke exemplaren geldt dat ze vaak zelfs zonder lijst worden opgehangen. Dat is op zich een mogelijkheid, alleen dien je er dan rekening mee te houden dat de zijkanten bij voorkeur ook geschilderd dienen te zijn. Is dat niet zo? Dan kies je toch best voor een moderne, strakke schilderijlijst. 

Met welke kosten moet je rekening houden voor een schilderijlijst?

Wat de prijs van een lijst betreft dient er rekening te worden gehouden met verschillende belangrijke aandachtspunten. In eerste instantie moet je namelijk kijken naar het soort materiaal waaruit de lijst is vervaardigd. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een houten lijst, maar is ook een aluminium exemplaar een optie. Bovendien spreekt het voor zich dat ook de omvang van de lijst een niet onbelangrijke rol speelt. Tegenwoordig zijn veel mensen fan van echt grote schilderijen in hun woning, maar het maken van een frame voor een dergelijk schilderij is natuurlijk een stuk duurder dan wanneer je voldoende hebt aan een kleine lijst. Wil je bovendien een schilderijlijst op maat laten maken? Dan kan ook dat de kosten uiteraard aanzienlijk beïnvloeden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *