Wanneer laat je een bouwkundige keuring uitvoeren?

dakpannen

Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring is ideaal, wanneer je te weten wilt komen wat de huidige staat van een bepaalde woning is en welke eventuele gebreken er aanwezig zijn. Tijdens een bouwkundige keuring worden alle waarnemingen over de desbetreffende woning in een bouwkundig rapport verwerkt. Het uitvoeren van een bouwkundige keuring hoef je uiteraard niet elke maand te laten doen, maar dat betekent ook niet dat je dit maar één laat doen. In dit artikel lees je daarom wanneer het uitvoeren van een bouwkundige keuring verstandig is en waarom.

Een bouwkundige keuring voordat je een aankoop doet

Het is mogelijk om een bouwkundige keuring uit te laten voeren, voordat je de aankoop van de desbetreffende woning afrondt. Bij aankoop van een woning komen een hoop zaken kijken en kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Het laatste waar je op zit te wachten is dat hier nog onverwachte kosten bijkomen. Door een bouwkundige keuring voor je aankoop te laten uitvoeren, krijg je direct te zien of er gebreken in de woning aanwezig zijn en wat de herstelwerkzaamheden hiervan zullen kosten. Hierdoor voorkom je dat je de aankoop van een woning afrondt, terwijl er nog verborgen kosten zullen moeten volgen.

Wist je dat een bouwkundig rapport ook nodig is bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? Lees meer hierover via deze link.

Een bouwkundige keuring voor de verkoop van je woning

Ook wanneer je van plan bent om je woning te verkopen is het ontzettend belangrijk dat je eerst een bouwkundige keuring laat uitvoeren. Voor de verkoop wil je potentiële klanten meteen kunnen laten zien in welke staat de woning zich verkeerd. Daarnaast wil potentiële klanten meteen op de hoogte stellen van eventuele gebreken die de woning met zich meebrengt en welke kosten hiervoor gemaakt zullen moeten worden. Door deze informatie direct met potentiële klanten delen, creëer je een vertrouwd gevoel en zal klanten naar je toe trekken die in staat zijn om deze kosten te maken.

Ga voor zekerheid met een bouwkundig rapport

Dankzij het uitvoeren van een bouwkundige keuring kan je een woning succesvol kopen of verkopen. Door alle belangrijke gegevens over de woning in een bouwkundig rapport op te laten stellen, heb je altijd zekerheid over de staat van jouw woning.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *