Wat levert vloerisolatie mij op?

Voordat men vloerisolatie aanschaft is het natuurlijk erg belangrijk om te weten hoe veel vloerisolatie nu daadwerkelijk oplevert! Voordat je een grote investering doet wil je natuurlijk wel weten wat de voordelen hiervan zijn. Maar wat levert vloerisolatie nu echt op?

Vloerisolatie, aan wat voor besparing moet ik denken?

Sommigen zeggen dat vloerisolatie minstens 15% bespaart op je stookkosten. Dit komt doordat als de kamervloer aan de onderkant wordt geïsoleerd optrekkende kou geen kans krijgt. De isolerende laag houdt de kou namelijk aan de buitenkant en zorgt er tevens voor dat vocht geen kans krijgt om door te dringen tot in de woning.

 

Een goed geïsoleerde vloer met een oppervlakte van 100 m2 levert door de bank genomen ongeveer €350,- per jaar op. Mocht je interesse hebben in het omlaag brengen van je energiekosten dan is vloerisolatie dus zeker wel iets om naar te kijken. Naast een kosten daling is overigens niet het enige voordeel dat een goed geïsoleerde vloer met zich meebrengt. Een aangenamer huis is iets wat niet vergeten mag worden. Een koude vloer is lastig te verwarmen en koude voeten is niet iedereens favoriet.

 

Is het isoleren van de vloer altijd mogelijk?

Vrijwel altijd is het mogelijk om een vloer goed te isoleren, lees hier meer informatie over isoleren met of zonder kruipruimte.

Vloerisolatie met kruipruimte:

Met een kruipruimte is het gemakkelijk om vloerisolatie aan te brengen. Onder de vloer kunnen maatregelen getroffen worden die ervoor zorgen dat o.a. de kou buiten blijft.

Een vloer isoleren zonder kruipruimte:

Ook als er in je woning geen kruipruimte is dan is het mogelijk om de vloer te isoleren. In dit geval komt de vloer wel iets hoger te liggen. Dit geeft helaas wel iets extra werk en hierbij zal de vloer wel volledig leeg moeten zijn.

 

Meer weten? Klik verder op de link in dit artikel, hier is nog meer informatie te vinden over vloerisolatie.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *