Wat zijn sectionaalpoorten?

Als het gaan om garagepoorten of automatische poorten dan zijn er vele verschillende opties. Afhankelijk van uw budget, specifieke wensen en de beschikbare ruimte, zal er een keuze moeten worden gemaakt uit die opties. Een van die opties is een sectionale poort. Maar wat zijn daarvan precies de voordelen? En zijn er ook nadelen aan verbonden? Wat kunnen we zeggen over de prijs van sectionaalpoorten?

De voordelen en nadelen van de sectionale poort

Sectionaalpoorten hebben verschillende voordelen. Allereerst is een sectionaalpoort zeer ruimtebesparend, aangezien hij niet alleen niet aan de voorkant uitsteekt, maar ook in de garage zelf relatief weinig ruimte nodig heeft. Sectionale poorten bewegen zich immers strak tegen het plafond aan naar binnen. Daarnaast staat een sectionaalpoort voor comfort, omdat hij elektrisch kan worden bestuurd. Op die manier hoeft u dus niet meer uw auto uit om de garagepoort te openen of te sluiten. Ten slotte hebben sectionaalpoorten nog een hoge isolatiewaarde ook. De panelen in de deur hebben namelijk dubbele wanden waarin isolatiemateriaal is verwerkt. Zo kan de kou dus buiten, en de warmte binnen worden gehouden. Het enige nadeel van een sectionale poort is dat hij niet erg voordelig zal zijn, maar daarover hebben we het in de volgende alinea.

De prijs voor een sectionale poort

Het spreekt voor zich dat de prijzen voor sectionaalpoorten uiteenlopen. Zo zijn er niet alleen verschillen in materialen, maar ook in kwaliteit en service. Voor een gemiddelde garagedeur kunt u het beste rekenen op zo’n 2000 euro. De reden voor een hoge prijs van sectionaalpoorten is in principe de elektromotor. Een elektrisch bedienbare poort heeft dan wel grote voordelen, maar daar hangt dus ook een prijskaartje aan. Mocht u willen besparen op een sectionaalpoort, dan is het daarom aan te raden om niet (direct) een elektromotor te laten installeren, maar te gaan voor een handbediende garagepoort.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *