Zelf hout kopen voor uw klus

Voor veel klussen is er hout nodig, denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van tussenwanden of het leggen van vlonderplanken. De grote vraag is dan vaak waar je het best het hout kunt kopen en als je dat eenmaal hebt hoe je het dan kunt vervoeren.

Hieronder kan je lezen hoe je beide zaken goed regelt, dat je dus zeker weet dat je goed hout hebt en hoe je het hout kunt vervoeren of in ieder geval op locatie kunt laten komen.

De juiste kwaliteit

Omdat hout een ect natuurproduct is komt het in verschillende kwaliteiten. Dit is afhankelijk van het groeigebied, de soort boom en uit welk deel van een stam het hout komt. Zo bepaald de manier van zagen bijvoorbeeld hoe de verschillende planken en balken eruit komen.

Als gevolg merk je dat er bijvoorbeeld in de bekende bouwmarkten dat er niet zulk goede kwaliteit hout ligt, zij kopen vaak de goedkope partijen op. Dit zijn vanzelfsprekend de balken en planken van lagere kwaliteit.

Duurzaam hout?

Wat mensen steeds belangrijker gaan vinden is op wat voor manier de bomen worden gekweekt. De handel in hout moet volgens ons en gelukkig veel andere mensen duurzaam en verantwoordelijk gebeuren.

Hout dat duurzaam en eerlijk gekweekt wordt is vaak voorien van een keurmerk. De bekendste keurmerken zijn PEFC en FSC. Wanneer dit op een houtproduct wordt aangetroffen kunt u ervan uit gaan dat het hout op duurzame manier gekweekt en verwerkt is.

Hout vervoeren naar adres

Als je eenmaal het nodige hout gevonden hebt is het zaak dat het naar de juiste locatie verplaatst wordt. Met een enkele balk wil dit nog wel lukken, maar wanneer er meer of grotere partijen verplaatst moeten worden wordt het vaak al moeilijker.

Een oplossing kan zijn om een aanhangenwagen of een busje te huren. Dit kost over het algemeen wel meer geld en de vraag is maar of je dat er voor over hebt.

Daarnaast bieden sommige houthandelaren ook de optie om het hout op het juiste adres af te leveren. Een nog modernere oplossing is hout te bestellen in een webshop die het ook nog aflevert met een eigen bezorgservice.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *